GASTRO HYGIENE
Nachádzate sa na
Čistenie a dezinfekcia v GASTRO službách
0
Nezaradené

Čistenie a dezinfekcia v GASTRO službách

upratovanie ilustračný obrázok

Zabezpečenie zodpovedajúcich hygienických pravidiel v prevádzkach stravovacích služieb nemožno nijako paušalizovať a stanovovať univerzálny systém. Podmienky sú vždy individuálne, čo vedie aj k riadnemu nastavenie sanitačných operácií a výberu vhodných prípravkov a pomôcok. Pripravili sme pre vás prehľad prípravkov, ktorými môžete zabezpečiť optimálne podmienky na svojom pracovisku.

Pravidelné čistenie a dezinfekcia miest častého kontaktu

Minimálne 3x denne vykonajte dezinfekciu mieste častého kontaktu ako sú madlá dverí, kľučky, platobný terminál, umývadlá a podobne.

Dezinfekcia stolov a stoličiek pre použitím novým klientom

Pred každým usadením nového hosťa je potrebné vydezinfikovať stoličky a stoly. 

Hygiena rúk hostí 

Dezinfekcia rúk hostí musí byť vykonaná hneď pri vstupe do prevádzky. Z toho dôvodu je nutné, aby boli umiestenené priamo pri hlavnom vstupe a na toaletách. Jedným z najlepších odborníkov na dezinfekciu rúk je Isolda gél 500ml alebo Fine antiseptické mydlo 500ml.

Hygiena rúk pracovníkov

Dezinfekcia rúk Vašich zamestnancov musí byť prvoradá pre udržanie kvality podniku. Z toho dôvodu je nutné, Vašci zamestnaci dbali na dôkladnú hygienu. Dezinfekcia rúk všetkých zamestnancov by mala prebiehať pri vstupe na pacovisko, pred zahájením príce, pri zmene pracovných činností, po návšteve toalety, po fajčiarskej prestávke a pod. Na sušenie rúk odporúčame používať jednorázové papierové utierky. Jedným z najlepších odborníkov na dezinfekciu rúk je Isolda gél 500ml alebo Fine antiseptické mydlo 500ml.

Sanitácia technických zariadení prevádzky

Udržiavanie čistoty v kuchyni, bare a toaletách je by malo byť vykonávané bez ohľadu na situáciu. Pravidelná kontrola počas prevádzkových hodín a minimálne na konci pracovnej doby. Pozornosť musíme venovať najmä častiam s vysokým výskytom vodného kameňa, mastnoty a nečistôt. Povrchy a pomôcky odporúčame dezinfikovať priebežne bezoplachovými dezinfekciami. Dezinfekcia ukončujeme proces sanitácie. Odporúčame používať SF 210, Odmastňovať za studena 1000ml, Cleaman 230, Cleaman 231, Cleaman 232.